dissabte, 9 d’agost del 2014

La Terapeuta del Gaspar Hernàndez


Aprofito les llargues hores d'espera i acompanyament per a cruspir llibres. És allò de que no hi ha mal que per bé no vingui. Clar que val a dir que l'atenció no és del tot plena. El cansament es nota i les coses que volten pel cap també distreuen. Però bé, potser escurçaré notablement la llista de llibres pendents.

El primer en caure ha estat La Terapeuta del Gaspar Hernàndez. La novel·la aborda el tema de l'ansietat i la por, importants "malalties" de la nostra societat actual. A partir d'aquí pren protagonisme un aspecte col·lateral, la relació terapeuta-pacient. Aquesta relació serà la teranyina que aglutinarà tota la història lligant molts aspectes de les relacions interpersonals i de les relacions socials de cada personatge.
L'Hèctor, bon actor del moment, en sortir de la funció es troba amb una dona assassinada al pàrquing del teatre. Aquest fer el deixa en un estat de xoc que derivarà en un estat permanent de por i ansietat que el farà al mateix temps infravalorar-se fins al punt de pensar en abandonar la seva carrera professional. D'altra banda la terapeuta que l'ajuda a superar aquest estat, l'Eugènia Llor, actua de manera bilateral amb ell perquè amb la seva feina està superant un estat de por i ansietat que ella també pateix. Entre ells s'estableix una relació de dependència que consta determinar si va més enllà de la mera relació professional terapeuta-pacient.
M'ha agradat especialment la tercera part de la novel·la. És la més àgil i instrospectiva en tots els aspectes de conducta humana dels protagonistes principals i dels col·laterals que representen diferents personatges de la nostra societat. 
He llegit diferents sinopsis del llibre i cap d'elles parla dels personatges secundaris de la novel·la, com per exemple el Nacho, el Viladrich, el Borja... tots ells molt bons retrats de personatges amb els qui convivim, a vegades coneixent-los més i a vegades més poc, en els nostres dia a dia. Vull destacar aquest punt perquè penso que sense aquestes pinzellades, la resta seria una història molt focalitzada i això obre el ventall de la realitat social i totes les seves problemàtiques emocionals i comportaments malaltissos que han anat aflorant en la nostra societat moderna. 

4 comentaris:

  1. El tinc a la llista del pendents, i potser el faré saltar cap endavant.
    Just fa un parell d'hores en parlàvem del llibre.
    Un petó, bonica!

    ResponElimina
  2. Jo fa poc que l'he llegit. Està bé però No m'ha acabat d'entisiasmar... Però tens raó que hi ha algunes coses que les explica molt bé.

    Un petonàs

    ResponElimina
  3. Encara que sigui amb cansament els llibres almenys et distreuen ....aquest no l'he llegit , me l'apunto al sarró dels llibres pendents, ànims!

    ResponElimina
  4. Si la lectura t'ajuda a que les hores et passin més de presa, és bo que ho aprofitis...No en puc opinar d'aquest llibre, perquè no l'he llegit perquè no l'he llegit.
    Petonets.

    ResponElimina